Вівторок, 14 Травня, 2024
Політика

Німеччина очолила непублічну кампанію за зняття з РФ санкцій у Раді Європи

Німецькі дипломати і депутати відкрито ведуть активні дії для зняття санкційного тиску з Росії у Раді Європи і планують досягти цього на весняній сесії ПАРЄ

Про це повідомляє “Іnforesist”.

Представники Німеччини і раніше не приховували, що вважають за краще “діалог” з РФ, навіть якщо для цього доведеться відійти від тиску на неї. Але дані, якими володіє видання, дозволяють стверджувати, що тепер мова йде про скоординовану кампанію, яка набула значних масштабів напередодні квітневої сесії ПАРЄ.

Примітно, що ця активність охоплює представників обох ключових сил урядової коаліції ХДС/ХСС і соціал-демократів. Так, днями депутати від ХДС і СД направили на адресу президента ПАРЄ лист з проханням переглянути санкційні правила, прибравши право Асамблеї накладати санкції на делегації держав-порушників при затвердженні їх повноважень.

Одночасно, за даними видання, німецькі депутати переконують парламентаріїв ПАРЄ, мовляв, боротьба України з РФ є “передвиборчою технологією” і Європа не має її підтримувати. При цьому парламентарії запевняють, що ідею прощення Росії підтримує особисто канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Сама Меркель досі не оприлюднила позицію з цього питання, але німецькі дипломати, за даними ЄП, також безпрецедентно активно домовляються з представниками інших держав про повернення росіян в ПАРЄ без санкцій. Офіційний Берлін запевняє, що це дозволить “врятувати членство Росії в Раді Європи”, хоча їх опоненти ставлять під сумнів цю логіку.

Залишити відповідь