Вівторок, 23 Квітня, 2024
Політика

Зеленського найбільше підтримувала молодь, Порошенко лідирував на заході, а селяни голосували за Тимошенко

У цьому році на вибори прийшло менше молоді у віці від 18 до 29 років, ніж на президентські вибори-2014

Національний екзит-пол опублікував результати опитування «портрета виборця». Опитування проводив консорціум — фонд «Демократичні ініціативи» імені І. Кучеріва, Київський міжнародний інститут соціології та Центр Разумкова. Загалом у Національному екзит-полі опитали 19 453 виборця на 400 дільницях по всій Україні.

У цьому році на вибори прийшло менше молоді у віці від 18 до 29 років, ніж на президентські вибори-2014, — 40 і 46% відповідно.

«Цікава тенденція, якщо порівнювати з виборами 2014 року, то найбільш помітно збільшилася частка людей від 60 років і більше. Тоді вона становила 55%, а зараз — 70%. Це може бути пов’язано з тим, що на виборах ця вікова група найчастіше голосує за таких кандидатів, як Юрій Бойко», — заявив заступник директора соціологічної служби Центру Разумкова Михайло Міщенко.

За підрахунками соціологів, майже половина виборців (47%) визначилися зі своїм кандидатом незалежно від виборчої кампанії. Передусім це характерно для виборців Петра Порошенка (63%) та Юлії Тимошенко (60%).

Залишити відповідь