Четвер, 18 Квітня, 2024
Суспільство

На кордоні з Польщею у двох пунктах пропуску впроваджено новації для зменшення черг

Апробація технологічних процедур на виконання вимог Кабінету міністрів України щодо спрощення прикордонних та митних формальностей під час перетину державного кордону особами та транспортними засобами проходить на кордоні з Польщею.

Про це повідомляє Держприкордонслужба.

“Експеримент запроваджено з 1 квітня та буде тривати до початку червня у двох пунктах пропуску “Смільниця” та “Грушів”. Зміни полягають у послідовності здійснення прикордонного та митного контролю”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, тепер під час виїзду з України подорожуючі спочатку проходять процедуру паспортного контролю. Прикордонний наряд вносить інформацію про осіб та транспортні засоби у відомчу базу і дані автоматично передаються у базу даних співробітників митниці. Тому немає необхідності інспектору митниці ще раз вносити цю інформацію. Крім того, одночасно здійснюється прикордонний та митний огляд автомобіля. А це дозволяє уникнути дублювання функцій та зменшити час, необхідний для перетину кордону.

“Така апробація технологічних процедур у пунктах пропуску “Смільниця” та “Грушів”, які розташовані на суміжній території, лише перший крок задля досягнення мети зменшення часу на проходження прикордонно-митних формальностей під час виїзду за межі України. У разі успішності цього експерименту, він буде запроваджений в усіх пунктах пропуску. Також зазначимо, що ці зміни відбуваються у тісній співпраці не тільки між підрозділами Держприкордонслужби та ДФС, а відповідними службами польською сторони”, – додають у ДПСМУ.

Залишити відповідь