П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Політика

У штабі Зеленського озвучили більш-менш чіткі позиції кандидата

Спікер передвиборного штабу кандидата в президенти України шоумена Володимира Зеленського Дмитро Разумков заявив, що провести демократичні вибори на непідконтрольних Києву територіях Донбасу в даний момент неможливо

Крім того, Разумков зазначив, що, попри недосконалість Мінського процесу, такий формат цілком прийнятний, повідомляє«Інтерфакс-Україна».

«Що стосується війни на сході і Мінських угод, дійсно, «Мінськ» — не ідеальний, з ним багато питань, і протягом багатьох місяців це питання буксує, але, на жаль, ніхто не може запропонувати іншої альтернативи. До Мінського процесу прив’язані всі ці санкції, які на сьогодні діють відносно Російської Федерації, і поміняти весь цей процес буде дуже важко», – сказав він.

За його словами, єдиним шляхом вирішення конфлікту на Донбасі є спільні дії України та міжнародних партнерів, в першу чергу дипломатичним шляхом.

Також Разумков заявив, що повернення окупованих територій Донбасу і Криму має відбуватися виключно на умовах України.

Що стосується європейської та євроатлантичної інтеграції України, то, за словами представника штабу Зеленського, «цивілізаційний вибір країни був зроблений давно».

Також Разумков заявив про необхідність проведення аудиту Національного банку України, на основі якого можуть бути прийняті кадрові рішення, нагадавши, що саме президент подає кандидатуру на пост глави НБУ.

У стосунку земельної реформи і запуску ринку сільгосподарської землі, за словами спікера штабу Зеленського, «це парадокс, що люди не можуть розпоряджатися своїм майном», тому «відкривати цей ринок однозначно потрібно», але після підготовки відповідного законодавства.

«Наша позиція – розробляється законодавча база, яка захистить інтереси власників та інвесторів. Я думаю, за півроку вже її можна зробити», — зазначив він.

Говорячи про масштабну приватизацію держпідприємств, спікер штабу Зеленського зазначив, що приватизацію потрібно проводити, але стратегічні об’єкти повинні залишитися у власності держави.

Залишити відповідь