Субота, 20 Квітня, 2024
Суспільство

В Україні планують посилити відповідальність за сексуальні злочини проти дітей

В Україні розробили законопроект з пропозицією створити реєстр засуджених за сексуальні злочини проти дітей, а також запровадити хімічну кастрацію та збільшення терміну покарання для таких осіб.

Про це на прес-конференції в Києві повідомили автори законопроекту №6607.

За словами однієї з співавторів законопроекту, юриста-кримінолога, викладача Національної школи суддів України Ганни Маляр, проект було розроблено ще в 2017 році, ним пропонується три ключові зміни до нинішнього законодавства: запровадження реєстру осіб, які вчинили статеві злочини проти дітей, запровадження хімічної кастрації та збільшення терміну покарання для таких осіб.

Так, за зґвалтування дитини законопроектом пропонується покарання у вигляді ув’язнення від 12 до 15 років, а за повторне вчинення такого правопорушення – довічне позбавлення волі.

Юрист нагадала про нещодавній випадок у Кривому Розі, де раніше двічі засуджений за сексуальні злочини проти дітей намагався знову вчинити аналогічний злочин проти 8-річної дівчинки.

“Особи, які гвалтують та розбещують дітей, суттєво відрізняються від всіх інших. Вони не підлягають виправленню. Якщо ми говоримо про крадія чи грабіжника, то термін позбавлення волі достатній для виправлення, але якщо ми говоримо про статеві злочини проти дітей, то ми постійно будемо отримувати рецидив, скільки б ця людина не звільнялась з місць позбавлення волі. Це означає, що покарання має бути іншим”, – наголосила Маляр.

Залишити відповідь