Четвер, 25 Квітня, 2024
Політика

На 11 закордонних дільницях вже завершилось голосування

О 17 годині на 11 закордонних виборчих дільницях завершився процес голосування

Про це на брифінгу в неділю сказала секретар Центральної виборчої комісії Наталія Бернацька, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Станом на 17 годину вже завершився процес голосування на 11 закордонних виборчих дільницях: у посольстві України в Австралії, у Республіці Корея, Японії, Китайській Народній Республіці, Монголії, Малайзії, Республіці Сінгапур, Шанхаї, а також у посольстві України в Соціалістичній Республіці В’єтнам, в Королівстві Таїланд, у Республіці Казахстан і Киргизькій Республіці”, – сказала Бернацька.

Вона нагадала, що остання закордонна виборча дільниця, з якої буде ЦВК очікувати результати, завершить процес голосування о 6 годині 22 квітня, – це генеральне консульство України у Сан-Франциско.

Бернацька також нагадала, що повторне голосування на чергових виборах Президента України в закордонному виборчому окрузі відбувається на 101 виборчій дільниці.

“Це 72 країни світу. Кількість виборців, які внесені до списків на закордонних виборчих дільницях, становить 449 тисяч 175 осіб. І ми бачимо, що ця кількість збільшилася у порівнянні з першим туром. До першого туру за кордоном у списках виборців було 434 тисячі 930 осіб. Тобто на 14 тисяч 245 осіб більше”, – сказала Бернацька.

Залишити відповідь