Вівторок, 23 Квітня, 2024
АналітикаЕкономіка

У Зеленського сьогодні вимагають зниження ціни на газ, яке Уряд і Нафтогаз ухвалили вчора?

Сьогодні зранку на офіційній сторінці “ЗеКоманди” в мережі фейсбук з’явився допис, в якому йдеться про ситуацію на енергетичному ринку.

Закликаємо НАК «Нафтогаз України» та Кабінет Міністрів провести відповідні консультації з МВФ та, замість запланованого підвищення, вийти на відповідне пониження ціни газу для населення із 1 травня.

– сказано, зокрема, в повідомленні.

Проте ще вчора НАК “Нафтогаз-України” оприлюднив офіційне повідомлення про зниження ціни на газ з 1 травня.

За дорученням Кабінету Міністрів України (КМУ) НАК «Нафтогаз України» спільно з представниками уряду розробила новий механізм визначення регульованої ціни, який дозволяє не тільки уникнути підвищення вартості газу для населення та теплової генерації з 1 травня 2019 року, але й зменшити її до рівня 8247 грн за тис. куб. м (кінцева роздрібна ціна). Такий підхід і такий рівень ціни були узгоджені сьогодні на нараді за участі Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та голови правління Нафтогазу Андрія Коболєва.

– йдеться на сайті компанії.

Виникає питання: або у команді Зеленського не слідкують за подіями в державі, або – пробують створювати піар на тому, що роблять інші гілки влади, зокрема – Уряд Володимира Гройсмана.

Ми звернулися за коментарями до команди Зеленського, які обов’язково опублікуємо.

Залишити відповідь