П’ятниця, 29 Березня, 2024
АнонсиКультура

Куди піти 14 травня

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/04/afisha-kyiv-blooms-corda-caribbean-club.jpg

Весняний концерт Blooms Corda

Концерт Blooms Corda – це завжди свято як для самих музикантів, так і для тих, хто в темі. Інді-фанковий гурт неодноразово називали одним із найцікавіших та найекстравагантніших серед незалежної української сцени.

Тепла атмосфера, ліричні тексти та середина травня перетворять звичайний вівторок на незабутній день.

Час: 19.00.

Місце: Caribbean Club (вул. Симона Петлюри, 4).

Вартість: 250 – 550 грн.

Світлина від Мистецький центр "Шоколадний будинок", Київська НКГ.

Виставка Іллі Ярового «Сади Задзеркалля»

Виставка «Сади Задзеркалля» Іллі Ярового складається з робіт різних періодів, об’єднаних історією трансформації й перевтілення внутрішнього світу автора. Книга уривків із різних історій, що ставлять людину перед фактом впливу, створюють почуття оптимізму прихованого майбутнього і минулого.

Глядач має можливість споглядати різні теми, проникаючи з однієї країни світу автора в іншу. І ось ми вже гуляємо серед казкових історій сходу («Сонячний вождь час цвітіння лілій 2009 р.»), серед квітів і сонця Африки («Африка 2011 р.»), серед фантастичних міст і романтичних вітрин («Вітриматриця 2010 р.»), усе далі й далі. І тут же глобальні формули діалогу розвитку цивілізації й медитативний пошук істин Абсолюту («Равлики. Акведуки»).

Ілля Яровий народився 1983 в сім’ї художників, Миколи Ярового та Ганни Сергеєвої, в місті Суми. Навчався малювати в сумській дитячій художній школі. 1998 року навчався живопису в Київській Республіканській Художній Школі ім.Т. Г. Шевченка, в класі В. Г. Троценка. У 2002-2008 роки навчався в Національній академії образотворчого мистецтва та архітектури в м. Києві (майстерня В. І. Гуріна та А. Є. Зорка). З 2010 року член Національної спілки художників України.

Час: 18.00.

Місце: Мистецький центр «Шоколадний будинок» (вул. Шовковична, 17/2).

Вартість: вхід вільний.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/05/afisha-kyiv-pinchuk-art-centre-1.jpg

Лекція «Сучасні українські художниці»

Під час третьої лекції курсу «Академія о сьомій» Валерія Шиллер розповість про доробок українських художниць, які розпочали свою практику на початку третього тисячоліття та активно працюють сьогодні, в добу політичного мистецтва та нових медіа.

Валерія Шиллер – мистецтвознавиця, дослідниця, учасниця Дослідницької платформи та кураторка в PinchukArtCentre.

Час: 19.00.

Місце: PinchukArtCentre (вул. Велика Васильківська, 1-3 / вул. Басейна, 2), 6 поверх.

Вартість: вхід вільний, реєстрація.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/04/afisha-kyiv-old-fashioned-band-fima-chupakhin.jpg

Концерт піаніста Фіми Чупахіна

Єдиний сольний концерт у Києві! Зірковий піаніст Фіма Чупахін виступить із сольною авторською програмою під назвою Hymns of Love.

Піаніст Юхим Чупахін уже тривалий час живе і працює в Нью-Йорку, граючи з різними проектами в Smalls, Nu Blue, Rockwood Music Hall, Le Poisson Rouge, Pianos, Mezzrow та інших культових місцях.

Час: 20.00.

Місце: Old Fashioned Bar / 32 (вул. Воздвиженська, 32).

Вартість: 500 грн.

Світлина від Дім "Майстер Клас".

Відкриття виставки Надії Міцкевич «Шлях до свободи»

Ви маєте можливість особисто познайомитися з талановитою художницею Надією Міцкевич та побачити наживо її ілюстрації до документального роману Слави Курилова «Сам в океані».

На виставці буде представлена серія робіт, які стали ілюстраціями до книгі Слави Курилова «Сам в океані». Це документальна автобіографічна історія радянського вченого, який в 1974 році втік із СРСР, зістрибнувши з борта океанського лайнера, і, провівши три доби в океані, доплив до філіппінського острова.

Головною темою виставки є пошук свободи. Художниця уважно слідує за героєм, детально супроводжуючи ілюстраціями історію його життєвого шляху. Він розповідає про втечу, океан, морські дослідження, про пошук Бога, про польоти, про подолання, про бажання втекти з країни. Вона в своїх роботах досліджує його страхи, мрії та сни, його внутрішню свободу, силу і ризик. Чи може бажання вирватися і здобути свободу в якийсь момент затьмарити інстинкт самозбереження? Чи можливо, розсуваючи межі власних можливостей, подолати і кордони тоталітарної держави?

Опинившись за кордоном, Курилов написав книгу про свою втечу. У 2019 році «Сам в океані» вийшла у видавництві «Час Майстрів» уперше українською мовою і містить понад 40 ілюстрацій. Роботи виконані в техніці цифрового колажу з використанням малюнків художниці, архіву вдови Курилова та фотографій агентства Укрінформ.

«Коли я вперше прочитала історію Слави Курилова, то відчула, як вона перегукується з моєю. Я поїхала з уже сучасної Росії з багатьох причин, і однією з них була неможливість існувати в тій атмосфері, яка склалася в країні до 2014 року. Я переїхала в Україну, де вже перемогла Революція, в пошуках нових можливостей та самореалізації. Тому цей проект став дуже особистим, і я вклала максимум власних переживань відчуття свободи», – розповідає Надія.

Атмосферу заходу забезпечує OTTO1/2 TRACK

Надія Міцкевич – художниця, ілюстраторка, народилась у Москві. Отримала вищу художню освіту у Всеросійському державному інституту кінематографії ім. Герасимова (ВДІК м. Москва), факультет «художник-постановник ігрового кіно».

Учасниця міжнародних виставок та арт-конкурсів.

В 2014 році Надія Міцкевич переїхала в Україну, зараз живе і працює у Києві. Вона займається графікою, дизайном і ілюстрацією, співпрацює з видавництвами.

З 2015 по 2017 рік у Надії Міцкевич пройшов ряд персональних виставок у Львові.

У 2017 році книга «Комп і компанія» (видавництво «Час Майстрів») з ілюстраціями Міцкевич отримала приз ВВС Ukraine – «дитяча книга року».

Час: 18.00.

Місце: Дім «Майстер Клас» (вул. Богдана Хмельницького, 57Б).

Вартість: вхід вільний.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/05/afisha-kyiv-america-house.jpg

Відкриття виставки фотографії «Faces of Civil Society»

Фотовиставка «Faces of Civil Society» Chris Collison, який упродовж 2015-2019 років проводив інтерв’ю із громадськими активістами та представниками українського суспільства, досліджуючи відновлення громадського простору в пост-революційній Україні. Герої його проекту – це правозахисники та активісти, які впливають на прийняття рішень на місцевому рівні, а також члени більш консервативних, патріотичних громадських організацій.

Проведення протестів Євромайдану у 2013-2014 роках на Майдані Незалежності символізує відновлений простір усередині українського суспільства, що функціонував як форум для свободи слова, дебатів та як опір корумпованій владі. У наступні роки багато громадських ініціатив фокусуються на поверненні та відстоюванні ролі громадських просторів, таких як історичні будівлі, парки й пішохідні зони.

Зусилля, докладені для збереження будівель, таких як Державна науково-технічна бібліотека України (також відома як Тарілка біля станції метро Либідська), демонструють тривалі дискусії про історію, ідентичність та місцеву політику. Активні громадяни прагнуть мати право голосу у громадському процесі та докладають зусиль, щоб змінити свої села та міста.

Інформація про автора. Кріс Г. Колісон є дослідником і журналістом з міста Вала-Вала, Вашингтон, США. Він отримав ступінь магістра в галузі міжнародних досліджень у Вашингтонзькому університеті. У 2011-2015 роках Колісон працював журналістом в Україні й вивчав техніки візуального сторітелінгу за допомогою медіа-мистецтва від місцевих та міжнародних експертів. Зараз Кріс є стипендіатом міжнародної програми імені Фулбрайта, 2018-2019 рр. і вивчає розвиток громадянського суспільства, громадянську культуру та феномен незалежних ЗМІ в Україні з часу Революції гідності.

Час: 18.30.

Місце: America House Kyiv (вул. Пимоненка, 6).

Вартість: вхід вільний, потрібен паспорт або посвідчення водія.

Залишити відповідь