Субота, 20 Квітня, 2024
Суспільство

Хлопчик ледь не потрапив до реанімації через ігри на дитячому майданчику

Дитячі ігри ледь не призвели до смерті

На гральному майданчику нового житлового комплексу у Києві семирічний хлопчик упав із гімнастичних брусів і вдарився головою об кам’яну плитку. Про стан хлопчика розповіли в ефірі “Сніданку з 1+1”.

Семирічний Ілля із друзями грав біля дому на дитячому майданчику. Повернувся додому веселий, але за годину йому стало зле. Він почав скаржитися на болі в оці, в голові, почав сильно плакати, а потім впав.

Виявилося, що коли Ілля грав на гімнастичних брусах, зісковзнула рука й він упав головою прямо на кам’яну плитку. Дитину забрала швидка допомога, а у лікарні призначили термінову операцію. Як виявилося, у хлопчика внутрішній крововилив, мозок вдавлений на 3 сантиметри.

”Там час йде на години, хвилини. Страшні годинник був вночі, коли з 12-ти до чотирьох була операція. Ходити з кутка в куток і не розуміти, що відбувається, і як це чим закінчиться – це було дуже моторошно і страшно”, – розповідає батько Іллі.

“На щастя, операція пройшла вдало. Однак хлопець продовжує залишатися під наглядом лікарів у реанімації. “Нічого зараз не загрожує, зробили обстеження, хлопчик одужує. Травма важка, але все стабільно”, – зазначив головний лікар відділення нейрохірургії Олександр Гончарук.

Залишити відповідь