Четвер, 25 Квітня, 2024
Політика

У ЄС наполягають на необхідності створення комітету ВР з контролю над сектором безпеки

Виступаючи в ході шостої зустрічі парламентсько-громадянської платформи в четвер у Києві, глава Консультативної місії ЄС Кястутіс Ланчінскас відзначив, що ухвалений торік закон про національну безпеку дає можливість створити парламентський комітет з контролю над органами сектора безпеки, які мають спеціальні повноваження щодо тимчасового обмеження прав людей.

Про це повідмоляє Інтерфакс-Україна.

“Це дуже важливо, коли ми говоримо про підзвітність і відповідальність. Такий комітет Верховної Ради повинен бути створений і відповідати за нагляд і контроль над відповідними інституціями”, – підкреслив глава Консультативної місії.

Також Ланчінскас наголосив на необхідності ефективної роботи правоохоронних органів в контексті того, що останнім часом спостерігається “напруженість у співпраці” між ними.

Про необхідність створення такого комітету Ради підкреслила і заступниця глави представництва ЄС в Україні Анніка Вайдеманн.

“Важливо, щоб Верховна Рада цього або наступного скликання прийняла підзаконні акти по створенню спеціалізованого і ефективного комітету з нагляду над сектором безпеки”, – підкреслила вона.

Залишити відповідь