П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Економіка

Вирощування коноплі в Україні назвали перспективним шляхом розвитку для фермерів

Зараз в Україні налічується близько 4 – 4,5 тисячі га конопель

Вирощування технічних конопель є перспективною нішею і може стати трампліном, який забезпечить успішний старт для розвитку малих і середніх фермерських господарств в Україні, передає Діло.

Про це йшлося під час конференції “Український трав’яний агробізнес”, яка відбулася в Миколаєві.

“Уже деякий час у всьому світі спостерігається значне зростання попиту на продукцію з технічної коноплі. В Європі її площі за останній час зросли в кілька разів. В Україні також намітився певний прогрес в цьому напрямку, адже тут зосереджений великий потенціал для вирощування цієї культури, в тому числі і в Миколаївській області. Ще 20 років тому тут, як і в інших регіонах України, вирощували великі обсяги цієї культури. Потім цей процес різко скоротився, а сьогодні ми знову відновлюємо виробництво технічної коноплі “, – розповів директор Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН України Віктор Кабанець.

За його словами, в 2011 році в Україні тільки два суб’єкти сільськогосподарської діяльності сіяли коноплю – в Сумській і Волинській областях. Адже після кампанії по боротьбі з вирощуванням нарковмісних культур, її площі різко скоротилися через те, що охорона плантацій в структурі собівартості вирощування займала 30%.

Залишити відповідь