Вівторок, 12 Березня, 2024
Суспільство

26 травня у Львові пройшов урочистий марш з нагоди Дня героїв

Розпочалось свято покладанням квітів до пам’ятника Степану Бандері та іншим борцям за волю України. Після цього урочиста хода вирушила до пам’ятника Тарасові Шевченку.

На марш вийшли представники патріотичних та волонтерських організацій, ветерани ОУН УПА, учасники АТО, родини Героїв Небесної Сотні, медики Майдану та учасники Революції Гідності, ліцеїсти, школярі та студенти.

“Ніколи без боротьби не буде перемоги. В єдності наша сила, добробут і перемога! Разом з тими героями – мертвими, живими і ненародженими нам творити Україну щодня. Героєм треба бути у своїх вчинках на своїй ниві. З гордо піднятою головою, що ти українець”, – зазначила у виступі нардеп Оксана Юринець.

“День героїв – це свято, яке було встановлене українцями 1941 року, коли наша нація в силу воєнних поразок і політичних прорахунків не мала своєї держави. В честь героїв, які віддали життя за волю України. Хочу подякувати за подвиг членам ОУН, воякам УПА і дивізії “Галичина” і запевнити, що не підведемо вас. Не посоромимо вашої слави і величі. Боротьбу, яку провадили ви, ми завершимо перемогою і становленням української даржави на всіх наших етнічних землях. Нас сьогодні схиляють до капітуляції під виглядом якихось референдумів. Ми це вже проходили, за часів Богдана Хмельницького. Йому теж московити не казали, що Україна приєднається до Росії. Казали, що просто нам поможуть. Зрештою, обдурили. І обдурять зараз, якщо ми поведемося на цей обман. Як казав генерал УПА Василь Кук, переговори із ворогом можуть тривати не довше автоматної черги”, – заявив учасник АТО Юрій Черкашин.

За маршрутом руху колони активісти поклали квіти до таблиці Євгена Коновальця, Романа Шухевича, до пам’ятника Михайлу Вербицькому та отцю Маркіяну Шашкевичу, пам’ятника Жертв комуністичних злочинів, таблиці патріарху Йосипу Сліпому, Олексі Гасину та Роману Дашкевичу.

Завершив захід виступ оркестру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Залишити відповідь