Вівторок, 16 Квітня, 2024
Політика

Міжпарламентська асамблея Україна-Польща-Литва створила новий комітет

Міжпарламентська асамблея Україна-Польща-Литва на X сесії в Києві створила ще один комітет в рамках МПА – з питань співробітництва у сфері безпеки

Відповідне рішення ухвалили одностайно, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на прес-службу апарату Верховної ради.

Голова Верховної ради Андрій Парубій зазначив, що створення нового комітету надасть можливість більш ефективно відповідати на виклики, які стоять перед Україною, Польщею, Литвою.

“Власне, наявність Комітету безпеки дасть можливість і нашим депутатам, і нашим парламентам між собою координувати наші дії у широкому питанні безпеки”, – сказав Парубій.

За його словами, це стосується не тільки мілітарної безпеки.

“Воно стосується і безпеки інформаційної, і кібербезпеки, і гуманітарної безпеки, і енергетичної безпеки. Координація і поєднання наших зусиль в цьому напрямку, вироблення спільної стратегії видається дуже важливим для нашої спільної роботи. Тому було запропоновано внести зміни до Статуту, якими рекомендується збільшити кількість парламентарів МПА до 12 від кожної країни і також прийняти рішення про створення додаткового комітету”, – додав він.

X сесія МПА в суботу завершила свою роботу в Києві. Парубій повідомив, що наступна сесія МПА відбудеться 2020 року в Польщі.

Залишити відповідь