Четвер, 25 Квітня, 2024
Політика

Міжпарламентська асамблея України, Польщі та Литви вирішила створити спільний комітет з безпеки

Сьогодні продовжилося пленарне засідання Х Сесії Міжпарламентської асамблеї Верховної Ради України, Сейму Литовської Республіки та Сейму і Сенату Республіки Польща.

Про це повідомила прес-служба українського парламенту.

“На Х Сесії Міжпарламентської асамблеї України, Литви та Польщі створено новий Комітет МПА – з питань безпеки”, – йдеться у повідомленні.

Міжпарламентська асамблея України, Польщі та Литви закликала країни Європейського Союзу і “великої сімки” ввести санкції проти російських морських портів на Азовському морі у відповідь на незаконне співробітництво з морськими портами на території Криму.

“Асамблея членів Верховної Ради України, Сейму Литви, Сейму і Сенату Польщі … закликає країни-члени Європейського Союзу і країни-члени “Великої сімки” ввести санкції проти російських морських портів в Азовському морі за їх незаконне взаємодія з морськими портами на території тимчасово окупованого Криму, які були закриті українською владою”, – йдеться у резолюції, прийнятій на засіданні міжпарламентської асамблеї у Вільнюсі.

Крім того, Міжпарламентська асамблея трьох країнзакликала країни ЄС пролонгувати санкції проти Російської Федерації, поки Москва повністю не виконає Мінські домовленості і не буде відновлена територіальна цілісність України.

Залишити відповідь