Четвер, 25 Квітня, 2024
Суспільство

В Ужгороді чоловік підпалив себе під прокуратурою і помер від опіків

7 червня в опіковому відділенні ужгородської лікарні помер 51-річний чоловік, який напередодні вчинив самопідпал перед будівлею Закарпатської обласної прокуратури. Перед тим він три роки судився з поліцією та газовою компанією через, на його думку, неправомірні дії з їхнього боку

Самопідпал трапився 6 червня близько обіду напроти обласної прокуратури, після чого чоловік кинувся в річку. Свідок події одразу викликав поліцію.

“Чоловіка витягнули, на місці працювали правоохоронці, а також медики, які госпіталізували потерпілого”, – повідомила речниця місцевої поліції в коментарі журналістів.

Проте, за словами головного лікаря обласної лікарні, чоловік отримав 90% опіків тіла, які несумісні з життям. Вранці наступного дня, 7 липня, він помер.

Ще до смерті потерпілого за фактом самопідпалу поліція зареєструвала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 120 КК України (доведення до самогубства).

Після його смерті справу передали до територіального Державного бюро розслідувань Львова для досудового розслідування, яке поширює юрисдикцію на території Закарпатської області.

“Однією з ймовірних причин цього вчинку є його конфлікт, який мав місце в 2016 році за його участі та працівників правоохоронних органів і однією з приватних установ краю. Зараз ця справа слухається в Ужгородському суді”, – повідомила прес-секретар обласної прокуратури Марина Берега.

17 серпня 2016 року співробітники “Закарпатгазу” разом з представниками поліції прийшли відключати чоловіку газ за борг у 24 тисячі гривень. При тому, за словами його дружини, напередодні вона була в офісі газовиків і повідомила, що від боргу не відмовляється і буде його поступово сплачувати. Але її не влаштовувало, що газовики не врахували 50% пільги чоловіка як міліцейського пенсіонера з інвалідністю.

“Вони приїхали виключати нас від газу без рішення суду, не показали жодного папірця для вчинення своїх дій. Ми були проти, тому вони (газовики – ред.) викликали співробітників поліції. Спочатку поліцейські підійшли нормально, розпитали ситуацію, але потім їх відізвали газовики і вони вже вийшли такі накручені і почали нас бити“, – каже дружна загиблого Наталія Устименко.

За її словами, працівники поліції “ламали руку” чоловіку, коли він намагався не впустити газовиків на власне подвір’я.

Також, вона переконує, що їх обзивали за національною ознакою.

“Ці співробітники знущалися над нами. Чоловік єврей, вони обзивали його “жидом”, я росіянка, мене обзивали “москалькою”, а сину говорили, щоб він йшов в АТО і заробив гроші на газ”, – додала Устименко.

Врешті, щоб не впустити газовиків додому, чоловік кинув під ноги “коктейль Молотова”. Дружина запевняє, що ніхто не постраждав від цих дій, а експертиза довела, що цей розчин не міг нанести шкоди.

Залишити відповідь