П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Політика

Зеленський хоче звільнити губернаторів усіх областей

Президент Володимир Зеленський наполягає, що повинні бути звільнені всі голови обласних державних адміністрацій

Про це сказала його речниця Юлія Мендель на брифінгу.

За її словами, Зеленський виступає за звільнення всіх губернаторів, а Кабінет міністрів, як відомо, погодив звільнення тільки 13-ти.

«У нас триває процес пошуку фахівців, які можуть очолити, стати головами облдержадміністрацій. Всім відомі критерії нашого відбору: порядність, професіоналізм, відсутність зв’язків з будь-якими корупційними схемами», – сказала Мендель.

Вона зазначила, що в пошуку кандидатів на посаду губернаторів допомагають міжнародні HR-компанії. Президенту важливо, щоб ці кандидати розуміли, з ким вони будуть працювати в облдержадміністраціях.

Додамо, що за законом губернатори призначаються президентом за поданням уряду на строк повноважень очільника держави. У випадку обрання нового президента голови ОДА виконують свої обов’язки до призначення нових губернаторів.

Кабмін 5 червня погодив звільнення губернаторів Львівської, Донецької, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Волинської, Миколаївської, Сумської, Тернопільської, Хмельницької, Чернігівської областей.

Залишити відповідь