Середа, 24 Квітня, 2024
Політика

МЗС України закликало посилити санкції проти Росії

У МЗС закликають посилити політичний, економічний та санкційний тиск на державу-агресора з метою припинення Росією порушень прав людини в анексованому Криму, звільнення українських політв’язнів та прискорення деокупації півострова.

Про це повідомляється у заяві Міністерства закордонних справ України.

Через нові затримання кримських татар, які відбулися 10 червня у Криму, МЗС оприлюднило офіційну заяву, закликавши посилити санкції проти Російської Федерації.

“Новими каральними акціями на окупованому півострові Росія фактично реагує на слухання, що проходять зараз у Міжнародному Суді ООН щодо застосування та тлумачення Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації, а також у Третейському суді у справі України проти РФ щодо порушення Конвенції ООН з морського права в Чорному та Азовському морях і в Керченській протоці. Подібна демонстрація впевненості у власній безкарності та неповаги до міжнародних юрисдикційних органів повинна отримати належну відповідь”, – йдеться у заяві. 

У МЗС також наголосили, що РФ має виконати у повному обсязі резолюції Генеральної Асамблеї ООН “Територіальна цілісність України” від 27 березня 2014 року, “Стан з правами людини в Автономній Республіці Крим і м.Севастополь (Україна)” від 19 грудня 2016 року, 19 грудня 2017 року та 22 грудня 2018 року, а також наказ Міжнародного суду ООН щодо запобіжних заходів у рамках позову України проти Російської Федерації стосовно застосування Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Залишити відповідь