Субота, 20 Квітня, 2024
Політика

РФ намагається “виміняти” повернення до ПАРЄ на візит комісара в Крим

Комісар Ради Європи з прав людини Дуня Міятович заявила, що має намір відвідати анексований Росією Крим, проте візит ще необхідно підтвердити.

Про це повідомляє речниця МЗС України.

У МЗС підкреслили, що Україна послідовно наполягала на проведенні такого візиту – і не одного, а на регулярній основі. Проте на сьогодні домовленостей щодо конкретних дат візиту між Україною і Міятович немає.

“Але головне не дати, головне – це чітке узгодження з українською стороною параметрів і програми такого візиту. Роль у цьому процесі Росії обмежується виключно її обов’язками як держави-окупанта”, – заявила речниця МЗС.

Вона підкреслила, що на шляху до візиту ще багато питань, які потребують погодження з українською стороною, в тому числі із залученням активістів і правозахисників, які опікуються проблематикою порушень прав представників корінних народів і національних меншин на окупованому півострові.

“В МЗС України чекають на комісара Міятович, в тому числі для обговорення параметрів моніторингу на тимчасово окупованих територіях України”, – зазначила речниця міністерства.

Залишити відповідь