П’ятниця, 29 Березня, 2024
Суспільство

У Дніпрі відкрився тренінговий центр з підготовки інспекторів з дотримання прав людини

Їх готуватимуть для роботи в умовах ізоляторів тимчасового тримання Національної поліції. Це дасть змогу поліпшити взаємодію поліції і затриманої особи.

Про це повідомив заступник Голови Національної поліції Костянтин Бушуєв.

Відкриття тренінгового центру відбулося на  базі ізолятора тимчасового тримання № 1поліції  м. Дніпро. У відкритті взяли участь керівники ГУНП,  керівник Міжнародного фонду «Відродження» Роман Романов, представники громадських організацій «Експертний центр з прав людини», «Українська фундація правової допомоги» та правоохоронних органів.

За словами Костянтина Бушуєва, тренінговий центр в рамках проекту Custody Records дасть можливість підвищити кваліфікацію та отримати нові професійні навички співробітникам поліції 125 ізоляторів тимчасового тримання Національної поліції України.

«Метою проекту є запровадження нових методів співпраці співробітника поліції та затриманої особи. Система дає можливість віддаленого контролю за дотриманням прав затриманих громадян. Технічне обладнання, процедури контролю, цілодобова відеофіксація даних та зручний спосіб внесення і обробки інформації дозволяє відстежувати всі дії по відношенню до затриманих під час їхнього перебування в ізоляторі тимчасового тримання», – зазначив Костянтин Бушуєв.

Завдяки впровадженню системи Custody Records створені всі умови для запобігання порушенням прав затриманих протягом всього часу перебування в ізоляторі. Сьогодні Сustody Records працює на базі чотирьох ізоляторів тимчасового тримання у містах  Дніпро, Херсон, Кропивницький та Сарни. Тут створено систему повного контролю процесу перебування особи в умовах ізолятора. В планах Нацполіції – поширення функціонування цієї системи взаємодії поліції та затриманих осіб на кожен ізолятор тимчасового тримання.

«Поступово запровадження Сustody Records охоплює нові міста та регіони України. Потреба у навчанні персоналу ITT буде щороку збільшуватись, тому виникла потреба створити належні умови для якісної підготовки кадрів», – підкреслив Костянтин Бушуєв.

Залишити відповідь