П’ятниця, 29 Березня, 2024
Війна

Чисельність військових частин в Україні буде приведено до оптимальної

Хомчак сказав, що чисельність і штати військових частин буде приведено до оптимальної кількості, не знижуючи їхньої боєздатності.

Про це повідомив глава Генерального штабу Збройних сил України Руслан Хомчак.

“Я віддав відповідні вказівки, працюють відповідні структури, щоб привести чисельність, штати військових частин до оптимальної кількості. Звичайно, не знижуючи боєздатність, готовність до відповіді на загрози і виклики перед державою. Я підняв проблему, поставив завдання вивчити її і доповісти мені, як треба зробити”, – зазначив Хомчак.

За його словами, завдання скоротити військові частини не стоїть.

“Якщо їх розгортали, це було викликане якимись розрахунками. Тому зараз це питання обґрунтовується, вивчається, іде процес. Моє завдання – не знизити рівень боєздатності, а підвищити його. Не знизити рівень управління, а підвищити його. Усі рішення повинні бути виважені. Будь-яке моє рішення – це колективна праця. Я повинен почути тих фахівців по своєму напрямку, чим вони керувалися, яка ситуація. Не проблема ухвалити рішення. Проблема – ухвалити правильне рішення, почути всіх, щоб воно було обґрунтоване й дало відповідний результат”, – підкреслив глава Генштабу.

Хомчак додав, що не має наміру проводити ревізію діяльності своїх попередників.

“Я обнуляю ситуацію, кладу чистий листок і продовжую працювати заради тих завдань, заради тих цілей, які я визначив для себе. Я вважаю, це більш конструктивний підхід, ніж я б зараз взявся проводити аналіз чи ревізію діяльності своїх попередників”, – сказав він.

Залишити відповідь