Субота, 20 Квітня, 2024
Суспільство

Харківський суд обрав запобіжний захід для підозрюваного у нападі на журналіста

Цілодобовий домашній арешт із носінням електронного браслета. Сам 26-річний харків’янин, якому закидають напад на телеоператора місцевого телеканалу під час конфлікту на ринку “Барабашово”, винним себе не визнає. І сторона захисту, і обвинувачення вже заявили, що рішення суду – оскаржуватимуть.

Про це повідомляє 5 канал.

Козлюка підозрюють за кількома статтями – хуліганство із застосуванням зброї, перешкоджання журналістської діяльності та насильство щодо журналіста. Санкції статей передбачають до 7 років позбавлення волі.

На думку правоохоронців – саме Козлюк на відео, яке було оприлюднене пресслужбою ТЦ “Барабашово”, вистрелив у спину оператору Вадиму Макарюку. Нині він перебуває у реанімації, у тяжкому стані.

Прокуратура наполягала на утримуванні Козлюка під вартою без призначення застави. Посилалася на ризики – підозрюваний офіційно ніде не працює, може переховуватися від слідства та впливати на свідків. Сам підозрюваний винним себе не визнає.

“Я не кажу, що я не стріляв. Я стріляв зі стартового пістолета, який незалежно від того, куди б я його направив – вгору, вниз, убік, на людей – він не завдає нікому шкоди. Це просто шумовий пістолет. Щоб привернути увагу поліції”, – каже Козлюк.

“Громадянину оголошено підозру одразу за трьома статтями Кримінального кодексу. Це перешкоджання журналістській діяльності, це погроза журналісту і це участь у хуліганстві із застосуванням зброї. Остання стаття – це тяжкий злочин, на відміну від перших двох. Тому це нам дає законне право вимагати в тому числі і найтяжчої міри запобіжного заходу”, – відзвітувала прессекретарка прокурора Харківської області Віта Дубовик.

Залишити відповідь