Четвер, 28 Березня, 2024
Суспільство

Росія передала українській стороні капітана судна “ЯМК-0041”

Росія передала звільненого раніше російським судом капітана риболовецького судна “ЯМК-0041” Віктора Новицького представнику уповноваженого з дотримання прав жителів АР Крим та Севастополя Ісмаїлу Халікову на контрольно-пропускному пункті “Каланчак”

Про це у Facebook повідомила Адміністрація президента України.

“Росія передала капітана риболовецького судна “ЯМК-0041” Віктора Новицького представнику уповноваженого з дотримання прав жителів Автономної Республіки Крим та міста Севастополя Ісмаїлу Халікову. Передача відбулася на КПВВ “Каланчак”, – наголосили в АП.

У п’ятницю, 14 червня поточного року, в окупованому Криму відбулося засідання “суду” у справі Новицького, який прийняв рішення зняти всі обмеження на його пересування.

Його затримали 4 травня 2018 року працівники ФСБ РФ за фактом нібито незаконного видобутку біологічних ресурсів. Проти нього було порушено кримінальну справу за ч.3 ст.256 КК РФ “Незаконний видобуток (вилов) водних біологічних ресурсів, вчинений особою з використанням службового становища”. Близько півроку він утримувався під вартою в Сімферопольському СІЗО.

1 листопада 2018 року суд змінив йому запобіжний захід на підписку про невиїзд, він жив у Сімферополі в орендованій квартирі.

Зі свого боку, уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова підтвердила, що Новицький вже знаходиться на території материкової України.

“Вже зараз він повернувся на материкову Україну”, – зазначила вона.

Залишити відповідь