Четвер, 18 Квітня, 2024
Спорт

Бій за чемпіонський титул Усика закінчився гучним скандалом через упереджене суддівство

Бій за відібраний у Олександра Усика титул WBO між поляком Кшиштофом Гловацкі та латвійцем Майрісом Брієдісом закінчився ударом ліктем та гучним скандалом.

Про це повідомляє segodnya.ua.

Команда екс-чемпіона світу у першій важкій вазі (до 90,7 кг) Кшиштофа Гловацкі опротестує результати бою латвійцем Майрісом Брієдісом, на кону якого перебував титул чемпіона світу WBO (Всесвітньої боксерської організації), яким з вересня 2016 –го до червня цього року володів українець Олександр Усик.

Про це повідомив польський оглядач Пжемек Ганчарчік. У другому раунді півфінального поєдинку Всесвітньої боксерської суперсерії в Ризі Брієдіс вдарив Гловацкі незаконним ударом ліктем, після чого 20 секунд бив його після гонгу, і суддя жодним чином цьому не перешкоджав.

В результаті брудної перемоги, здобутої нокаутом в третьому раунді, латвієць потрапив у фінал другого сезону WBSS, де зустрінеться з кубинцем Юнієром Дортікосом.

На те, що в бою Брієдіс – Гловацкі готувалися суддівські махінації, натякнув президент WBC (Всесвітньої боксерської ради) Маурісіо Сулейман, пояснюючи, чому пояс організації не стояв на кону цього поєдинку.

“Всесвітня боксерська рада не може брати участь в маневрах, які використовувалися в процесі призначення суддів. WBSS ще місяць тому зв’язалася зі мною, щоб вирішити це питання. Вони стверджували, що WBO зажадала право призначити рефері в рингу і двох суддів. Це означало, що WBC в об’єднавчому бою могла вибрати тільки одного суддю. Такі умови для нас – неприйнятні. Майріс Брієдіс проводив бій вдома, при цьому WBO відповідала за призначення трьох офіційних осіб. WBC не могла погодитися на таке”, – заявив Маурісіо Сулейман.

Залишити відповідь