Вівторок, 14 Травня, 2024
Суспільство

У Вилковому через підйом води є ризик затопити ділянки міста

На українській ділянці річки Дунай біля міста Вилкове Одеської області зберігатиметься небезпечний рівень води — 155-160 см над нулем поста, можливе підтоплення незаселених ділянок міста у низині

Про це повідомляє прес-служба ГУ ДСНС України в Одеській області.

Там зазначили, що фактичний рівень води станом на 8.00 14 червня був 152 см.

«В другiй половинi 16 червня та впродовж доби 17 червня на рiчках басейну Сяну, Днiстра (Львiвська обл.) очiкується формування локальних дощових паводкiв з пiдйомами рiвнiв води на 0,2 – 1,2 м над рiвнями 15 червня на 8 год, без негативних наслідків», — зазначили в ДСНС.

У рятувальній службі додали, що під час злив можливе формування значного мiсцевого та схилового стоку. На малих водотоках — рiзке швидкоплинне пiдвищення рiвнiв води. В горах iснує загроза окремих селевих потокiв.

«В другiй половинi 16 червня та впродовж доби 17 червня на малих водотоках та у верхів’ях річок Закарпатської області, в мiсцях проходження значних дощiв та сильних злив, очiкуються швидкоплиннi пiдвищення рiвнiв води на 0,5 – 1,0 м, без негативних наслідків. При зливових дощах можливе формування значного мiсцевого та схилового стоку, в горах iснує загроза утворення локальних селевих потокiв», додали в службі.

Залишити відповідь