Середа, 24 Квітня, 2024
Економіка

Huawei готується до істотного скорочення продажів смартфонів

Минулого року китайська компанія Huawei зуміла відвантажити на світовий ринок рекордні 206 млн смартфонів. Водночас заявила про намір продати 250 млн смартфонів цього року та збільшити поставки до 300 млн наступного.

Про це повідомляє Bloomberg.

“Ми не очікували, що збиток виявиться настільки великим. Ми певним чином підготувались, як я вже раніше розповідав на прикладі літака: ми захистили двигун і паливний бак, але не змогли вберегти інші компоненти. Але ми зможемо переродитися на ново до 2021 року”, – Рен Женфей, засновник Huawei.

У першому кварталі цього року на світовий ринок було відвантажено 59 млн смартфонів Huawei та Honor сумарно, що відповідало зростанню на 50,3% в річному вираженні. Але потім Huawei зіткнулася з протидією влади США через звинувачення в промисловому шпигунстві і це перекреслило реалізацію амбіціозних планів.

За попередніми оцінками керівників Huawei з продажів і маркетингу, цього року на закордонні ринки буде поставлено на 40-60 мільйонів смартфонів менше, ніж минулого. Пізніше засновник Huawei Рен Женфей підтвердив, що на зарубіжних ринках його компанія вже зазнала скорочення поставок приблизно на 40%. Він також додав, що через санкції США Huawei протягом найближчих двох років недоотримає близько $30 млрд виручки.

Залишити відповідь