Четвер, 25 Квітня, 2024
Політика

Сирія не хоче бачити боїв із Туреччиною

Туреччина звинуватила Сирію в тому, що один з її постів у сирійському регіоні Ідліб атакували з району, який контролюють сирійські урядові сили.

Про це повідомляє Reuters.

“Ми сподіваємося, що наші військові і турецькі військові не воюватимуть. Це наша принципова позиція”, – заявив журналістам у Пекіні міністр закордонних справ Сирії Валід аль-Муалем.

“Ми боремося з терористами, особливо в Ідлібі, що є сирійською територією, частиною нашої країни”, – сказав Муалем.

Домінуючою силою в регіоні Ідліб є організація Тахрір аль-Шам, остання інкарнація колишнього Фронту Нусра, що належав до Аль-Каїди до 2016 року. Деякі інші угруповання, зокрема ті, що мають турецьку підтримку, також зберігають присутність.

“Зараз стоїть питання, що Туреччина хоче зробити в Сирії. Туреччина займає частину сирійської землі і має військову присутність у деяких районах Сирії”, – додав Муалем.

“Вони захищають Фронт Нусра? Чи захищають вони певні терористичні сили, зокрема Східно-Туркестанський ісламський рух?” – сказав він, посилаючись на екстремістську групу, яку Китай звинувачує в нападах у Сіньцзяні та операціях в інших місцях.

“Це питання потрібно ставити до Туреччини. Які їхні фактичні цілі? Ми боремося з цими терористичними групами та організаціями. Весь світ вважає тих людей, з якими ми воюємо, терористами”, – сказав Муалем.

Залишити відповідь