П’ятниця, 29 Березня, 2024
Політика

Вільям Тейлор буде керувати американською дипмісією в час виборів і перехідного періоду

Вільяма Тейлора повернувся до України як тимчасово повірений у справах США. Він керуватиме американською дипмісією в час історичних виборів і перехідного періоду.

Про це повідомляє у Facebook прес-служба посольства США в Україні.

“Посол Тейлор принесе в нашу команду багатий дипломатичний досвід у цей важливий момент у відносинах між Україною та США”, – йдеться у повідомленні.

“Я з нетерпінням чекаю того, щоб очолити команду посольства США у розбудові міцних робочих відносин з президентом Зеленським та його командою, іншими українськими посадовцями та політичними силами, а також у підтримці наших міцних партнерських відносин з громадськими організаціями та українським народом. США залишаються глибоко віддані успіху стабільної, процвітаючої, демократичної та вільної України, ми продовжуємо підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України”, – заявив Тейлор.

Тейлор працював послом США в Україні з 2006 по 2009 рік, був спеціальним координатором Держдепартаменту США з питань Близького Сходу, представником США у Близькосхідному квартеті (об’єднання ЄС, РФ, США й ООН для мирного врегулювання арабо-ізраїльського конфлікту). Перед новим призначенням Тейлор працював на посаді виконавчого віце-президента Інституту миру США.

Залишити відповідь