Субота, 20 Квітня, 2024
Суспільство

У Харкові сотні людей пікетують будівлю міськради Харкова

Мета пікету – не допустити перейменування проспекту Петра Григоренка. Активісти збираються відвідати сесію і відстоювати свою позицію.

Про це повідомив глава організації “Світанок” Вадим Поздняков.

Волонтер Ярина Чаговець також наполягає на тому, що проспект Петра Григоренка не можна перейменовувати, а дії міськради називає незаконними. Вона нагадала, що в 2014 році жителі міста відстояли Харків і не допустили створення “ХНР”. А такими діями як демонтаж намету і перейменування проспекту Григоренка, влада хоче реалізувати це. Ярина Чаговець стверджує, що вирішувати питання з перейменуванням проспекту потрібно юридичним шляхом, якщо йому повернуть попередню назву.

Активіст “Правого сектора” Юрій Ліхота пояснив, чому проспект Петра Григоренка хочуть перейменувати.

“Це відбувається, тому що” Гепа “вирішив піти у велику політику. З наметом він “пролетів”, з пам’ятником Жукову – поки немає. Але ми будемо наполягати, щоб там тільки прапор був встановлений “, – зазначив Юрій Ліхота.

На акції присутні організації “Світанок”, “Правий сектор”, “Союз ветеранів АТО”, “Традиція і порядок” та інші.

Активісти тримають в своїх руках різні плакати з написами: “Жуков за такі дороги міг і розстріляти”, “Ми платимо податки – де наші дороги?”, “Жуков не маршал перемоги, а маршал смерті”, “Стоп реванш” і т.д .

Також пікетники на вході до міськради вивісили плакат з Жуковим, на якому написані всі злочини маршала, вчинені ним за роки життя.

У той же час на пікеті збирають гроші на гуртожиток для незрячих, які проживають в жахливих умовах. Охорону порядку забезпечують близько сотні поліцейських і 50 нацгвардійців.

Залишити відповідь