П’ятниця, 29 Березня, 2024
Політика

ЦВК зареєструвала ще 323 кандидати в нардепи

Всього станом на 21 червня ЦВК зареєструвала 1 тис. 160 кандидатів у народні депутати України, включених до виборчих списків 8 політичних партій

ЦВК зареєструвала 184 кандидати в народні депутати в одномандатних округах та 139 кандидатів, включених до виборчих списків двох політичних партій. Про це повідомляє прес-служба ЦВК.

Як повідомляється, комісія зареєструвала 183 кандидати у народні депутати України, які балотуються в одномандатних виборчих округах у порядку самовисування на позачергових виборах народних депутатів України. А також одного кандидата у депутати, висунутого партією “Наш край” в ОВО № 58.

“Відтак, всього станом на 21 червня в одномандатних виборчих округах зареєстровано 1 тис. 76 кандидатів у народні депутати України, в тому числі: які балотуються у порядку самовисування – 927, висунуті політичними партіями – 149”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, Центрвиборчком сьогодні зареєстрував 139 кандидатів у народні депутати, включених до виборчих списків політичних партій, у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі. З них 63 – у списку партії “Українська стратегія Гройсмана”, 76 – партії “Сила і честь”.

“Таким чином, всього станом на 21 червня ЦВК зареєструвала 1 тис. 160 кандидатів у народні депутати України, включених до виборчих списків 8 політичних партій, у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України”, – підсумувала комісія.

Позачергові парламентські вибори відбудуться в Україні 21 липня.

Залишити відповідь