Четвер, 28 Березня, 2024
Uncategorized

Грузинським авіакомпаніям заборонили літати в Росію

Мінтранс Росії оголосив про припинення польотів грузинських авіакомпаній на територію Росії з 8 липня. Напередодні російський президент Володимир Путін підписав указ, що забороняє російським авіакомпаніям з тієї ж дати перевозити громадян Росії в Грузію

Про це пише ВВС.

“Причина припинення польотів – необхідність забезпечення достатнього рівня авіаційної безпеки, а також наявність простроченої заборгованості за аеронавігаційну діяльність перед “Держкорпорацією з організації повітряного руху”, – повідомили у російському міністерстві.

У відомстві додали, що польоти поновляться, як тільки грузинські авіакомпанії Georgian Airways і MyWay Airlines представлять російській владі програми авіаційної безпеки, а російська сторона проведе аудит і схвалить їх.

Також, за даними Мінтрансу Росії, Грузія має погасити борг у розмірі 792,5 тис. доларів і 592 тис. рублів.

Ця заборгованість “висить” ще з 2008 року, кажуть російські чиновники.

А у п’ятничному указі Путіна йдеться, що заборона на польоти до Грузії вводиться задля забезпечення національної безпеки Росії і російських громадян.

Крім того, указ передбачає повернення громадян Росії і їх багажу з Грузії на батьківщину.

Речник Путіна Дмитро Пєсков говорив, що умовою зняття заборони на польоти буде нормалізація обстановки в країні.

“Ситуація в Грузії має нормалізуватися, і повинні зникнути будь-які загрози для безпеки наших громадян”, – сказав він в п’ятницю РБК.

Залишити відповідь