П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Політика

Ляшко вимагає скликати позачергове засідання ВР

Олег Ляшко закликав Володимира Зеленського призначити позачергове засідання Верховної Ради на наступний тиждень

Вимагає ухвалити закони про хімічну кастрацію педофілів і про відкритий реєстр засуджених за сексуальні злочини. Про це він написав на свій сторінці у Facebook.

Політик підкреслив, право скликати позачергові засідання має президент за Конституцією і він не повинен бути байдужим, коли майже щодня неповнолітні в Україні зазнають сексуальних знущань.

«21 червня поліція Волині затримала місцевого 41-річного жителя. За словами сусідки, односелець намагався розбестити її п’ятирічну дочку. Загалом за 5 місяців цього року 170 дітей стали жертвами сексуального насильства», – наголосив Ляшко.

З ініціативою проведення позачергового засідання парламенту для захисту дітей від збоченців лідер РПЛ виступив на минулому пленарному тижні. Проте необхідні 150 підписів депутати так і не дали.

«Підписалася наша фракція і кілька депутатів з інших фракцій. Можливо тому, що жертвами педофілів стають діти простих українців, а не депутатів, тому їх це не дуже цікавить. Хоча петиція на сайті Ради про посилення відповідальності педофілів зібрала вже 28 тисяч голосів», – обурився політик.

Олег Ляшко вважає, тепер слово за президентом.

«Право на скликання позачергового засідання також має президент. Я звертаюся до Зеленського використати це право, щоб наступного тижня невідкладно розглянути законопроекти про Єдиний реєстр педофілів і про хімічну кастрацію педофілів. Незалежно від політики треба зробити все, щоб захистити дітей українців», – звернувся Ляшко до Зеленського.

Залишити відповідь