Четвер, 28 Березня, 2024
Суспільство

Петиція на підтримку закону проти педофілів зібрала усі необхідні голоси

Петиція проти педофілів “Захист дітей від сексуального насильства” або ж “за закон Дарії Лук’яненко” на сайті Верховної Ради зібрала необхідну для розгляду парламентом кількість голосів – 26 тисяч 489

Ще 2 роки тому розробили законопроект №6607 “Захист дітей від сексуального насильства”, але він досі проходить доопрацювання. Про це повідомляє 24 канал.

27 травня юристка-кримінолог Анна Маляр зареєструвала на сайті парламенту відповідну петицію, щоб нардепи нарешті розглянули цей законопроект.

Петиція спершу не надто активно набирала голоси. Проте все змінилося, коли в суспільстві набуло резонансу вбивство 11-річної Дарії Лук’яненко на Одещині. 

Так, українці почали масово підписувати петицію проти педофілів, яку вже навіть назвали на честь загиблої Дарії. 22 червня документ перевищив позначку у 25 тисяч голосів – необхідну кількість для розгляду петиції.

Документ пропонує не допускати до роботи у дитячих закладах тих, хто був засуджений за сексуальне насильство над дітьми. Доступ до реєстру матимуть правоохоронні органи та Мін’юст, а інформацію отримуватимуть керівники дитячих закладів.

Залишити відповідь