Четвер, 28 Березня, 2024
Політика

Порошенко не співпрацюватиме у новій Раді з популістами та послідовниками “русского міра”

Партія “Європейська солідарність” точно не буде співпрацювати у парламенті наступного скликання із політичними силами, які сповідують популізм або ідеї повернення України до “русского міра”

Про це повідомив п’ятий президент України Петро Порошенко.

“З ким я не бачу співпраці «Європейської Солідарності» в майбутній Верховній Раді? Я не бачу співпраці з представниками “русского міра”, бо всі п’ять років ми боролися з тим, щоб Україна йшла в Європу і захистилась від агресії “русского міра”. Ми не бачимо співпраці з популістами, бо популізм як ракова пухлина знищує майбутнє України порожніми невиконаними обіцянками. І ми не бачимо своєї співпраці з дилетантами, які навіть не знають, про що вони говорять, намагаючись на сьогоднішній день вчитись керувати державою за рахунок держави”, – наголосив Порошенко. 

“З будь-якими політичними силами, які не тільки задекларували, а й реалізують позицію європейської інтеграції, євроатлантичної інтеграції, – ми точно будемо співпрацювати”, – додав він. 

Він також нагадав, що за 28 років ідею європейської інтеграції України декларували багато політичних сил та діячів, які так нічого для цього і не зробили.

“Я пишаюся тим, що за оцінками незалежних іноземних експертів за останні 5 років ми зробили більше реформ в Україні і більше для європейської інтеграції, ніж за попередні чверть століття. Ми знаємо і вміємо це робити. Ми, якщо хочете, дороговказ, GPS навігатор, який точно вкаже напрямок і розкаже, що й коли треба робити, щоб не зупинити рух реформ. Хоче хтось до нас приєднатися – ласкаво просимо”, – зазначив Порошенко.

Залишити відповідь