Середа, 24 Квітня, 2024
Політика

В.о. Голови СБУ Іван Баканов перебуває з візитом у США

Візит відбувається на запрошення американської сторони  і має на меті ознайомити керманича СБУ з результатами україно-американського безпекового співробітництва.

Про це повідомляє прес-центр СБ України.

Під час бесіди зі спеціальним помічником Президента США з питань Європи пані Фіоною Гіл обговорювалися практичні кроки стратегічного партнерства між двома державами.

«Україна розраховує на безперервний та більш інтенсивний діалог з представниками Білого Дому та Державного департаменту США». – наголосив Іван Баканов.

Особливу увагу приділено підготовці візиту до Вашингтону Президента України Володимира Зеленського, який незабаром має відбутися на запрошення Президента США Дональда Трампа. У цьому контексті Іван Баканов довів до американської сторони ряд стратегічних послань Глави української Держави.

Зокрема, під час зустрічі з заступником помічника Державного секретаря США з питань Європи та Євразії Джорджем Кентом було підтверджено незмінність зовнішньополітичного курсу України, поглиблення євроатлантичної інтеграції нашої держави. Також Іван Баканов  наголосив на відданості нової команди у Києві курсу політичних та економічних реформ, що наближають Україну до кращих європейських стандартів.

Сторони приділили особливу увагу розвитку співпраці у військово-технічній та енергетичній сферах. Наголошено на важливості послідовної підтримки з боку Конгресу Сполучених Штатів євроатлантичного курсу України.

Член Палати Представників, Співголова Українського Конгресу пані Марсія Каптур під час зустрічі з Іваном Бакановим наголосила на підтримці України з боку американських законодавців у контексті подальшого поглиблення безпекового співробітництва між двома країнами. У ході зустрічей т.в.о Голови СБ України подякував американським службовцям за багаторічну незмінну та системну підтримку нашої держави, тверду позицію щодо територіальної цілісності України.

Залишити відповідь