Вівторок, 16 Квітня, 2024
Суспільство

В Одесі погрожували журналістам «Стоп корупції»

Також в Одесі напали на автомобіль знімальної групи «Стоп корупції»

Про це повідомив журналіст Роман Бочкала на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, журналістка «Стоп корупції» Ася Глуцька розслідувала діяльність голови Київського райсуду Одеси Сергія Чванкіна.

«Їй вдалося з‘ясувати адресу маєтку одіозного судді Чванкіна, вартістю приблизно 1 млн дол. Відзнявши віллу, знімальна група поїхали до Київського райсуду, яким керує Чванкін. Там вже чекали. Під‘їхав бус з тітушками і вбита «копійка». Молодики обступили авто журналістів, після чого дали команду водію жигулів врізатись в бік автівки знімальної групи. Все це супроводжувалося залякуваннями», — написав Бочкала.

Своєю чергою, у Київському відділі поліції в м. Одесі повідомили, що поліція з’ясовує обставини пошкодження автомобіля та погроз журналістам.

Подію кваліфіковано за статтею про «погрозу або насильство щодо журналіста».

«До поліції звернулася кореспондентка одного з видань із заявою про пошкодження службового автомобіля та погроз з боку невідомих осіб на адресу учасників проекту журналістських розслідувань», — йдеться в повідомленні.

У поліції розповіли з посиланням на слова журналістки, що під час здійснення представниками ЗМІ професійної діяльності невідомий на автомобілі ВАЗ скоїв навмисний наїзд на транспортний засіб знімальної групи, припаркований біля адмінбудівлі суду.

Всередині транспортного засобу перебував лише водій. Внаслідок події пошкоджено ліву бокову частину автомобіля, водій не постраждав.

«За словами заявниці, під час цієї події вона та оператор перебували у приміщенні суду. Після їх повернення до машини 30 невідомих осіб висловили на їх адресу погрози насильством», — йдеться в повідомленні.

У поліції зазначили, що встановлюють особи зловмисників та обставини події.

Залишити відповідь