Четвер, 16 Травня, 2024
Політика

Рада ухвалила закон про посилення кримінальної відповідальності для педофілів

Верховна Рада України ухвалила в першому читанні і в цілому як закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за злочини, вчинені щодо малолітньої чи малолітнього, неповнолітньої чи неповнолітнього та особи, яка не досягла статевої зрілості» (№ 6449). 

Про це повідомляється на сайті ВР.

Згідно з пояснювальною запискою, метою законопроекту №6449 є вдосконалення законодавства та приведення його у відповідність до міжнародних стандартів щодо посилення відповідальності за злочини, вчинені щодо малолітньої чи малолітнього, неповнолітньої чи неповнолітнього та особи, яка не досягла статевої зрілості.

Проектом запропонована хімічна кастрація педофілів і насильників, яка застосовується в багатьох європейських країнах світу й деяких американських штатах, а також введення  публічного реєстру  цих осіб.

Зазначається, що запровадження норм проекту закону сприятиме підвищенню стану захисту та дотримання прав дитини в Україні, наблизить українське законодавство до міжнародних стандартів забезпечення захисту дитини та посилить кримінальну відповідальність за злочини проти дітей.

Залишити відповідь