Четвер, 25 Квітня, 2024
Політика

Окупаційного губернатора Севастополя Овсяннікова відсторонили від посади

Президент РФ Путін відсторонив Овсяннікова з посади на його прохання. Увесь його уряд йде у відставку.

Про це повідомив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков.

Овсянніков сам попросив зняти його з посади, але насправді залишати пост він не збирався, хоча про відставку дізнався ще у травні.

“Важливу роль в ухваленні цього рішення зіграли матеріали головного контрольного управління “уряду” Севастополя”, – пише “Новая газета” з посиланням на джерела в “уряді” міста.

“У матеріалах головного контрольного управління йдеться про великі фінансові порушення, що сталися за часів Овсяннікова. Наприклад, зникнення і часткове нецільове витрачання коштів, виділених на будівництво каналізаційних очисних споруд “Південні”. Найдорожчий об’єкт Федеральної цільової програми розвитку Севастополя (на очисні споруди планувалося виділити 6,8 млрд рублів) досі не зведено. Причина – перші ж 1,45 млрд рублів, які місто отримало на будівництво, зникли у банку “ОФК”, що лопнув. Ще 526 млн був витрачені нецільовим чином. Зараз долю цих грошей з’ясовує Слідчий комітет”, – пише ЗМІ.

Головне контрольне управління повідомило адміністрації Путіна, що тисячі об’єктів севастопольського морського порту оцінені урядом міста в 1 копійку або 1 рубль.

“Це, за інформацією контролюючого органу, може свідчити про підготовку до банкрутства порту з подальшим продажем його “своїм людям”, – зазначає ЗМІ.

Основним джерелом доходу у бюджеті Севастополя залишилися дотації. У 2019 році вони склали 31,1 млрд рублів при загальному бюджеті 46,1 млрд.

Залишити відповідь