Понеділок, 20 Травня, 2024
Суспільство

В Україні почастішали розлучення через субсидії

З’явилися розлучення, причиною яких юристи називають подальше отримання субсидії.

Про це повідомила суддя Дубенського міськрайонного суду Рівненської області Олександра Жуковська.

“Як відомо, якщо дохід сім’ї вище певного рівня, то сім’ї де-юре не можуть отримати субсидії, а де-факто грошей не вистачає на оплату комунальних послуг. Особливо якщо в сім’ї кілька дітей. Принаймні, я так розумію причину таких розлучень, хоча саме подружжя заявляє, що “не зійшлися характерами”. Прямо ніхто і ніколи на судовому засіданні не скаже про справжню причину розлучення”– розповіла нам Жуковська.

“Намагаються переконати, що вже не сім’я, але при цьому сидять поруч на одній лавці, очі опущені, обличчя червоніють, – говорить Жуковська і додає – ті, хто дійсно хочуть розлучитися, не сидять на одній лавці і тим більше не тримаються за руки, оскільки їх відносини зруйновані. Видно, що для таких пар – це складне рішення. Зазвичай, у них є кілька дітей, в таких сім’ях працює чоловік, а жінка вдома з дітьми”.

До цього Жуковська додає, що є приклади того, коли підозри про “субсидійну” причину розлучення пізніше підтверджувалися фактами.

“Коли громадяни забирають судове рішення, яке набуло законної сили, то вже не приховують, що воно необхідне для подачі у відповідні органи. А після цього вже йдуть оформляти субсидію”, – резюмувала Жуковська.

Залишити відповідь