Четвер, 28 Березня, 2024
Суспільство

Зеленський пропонує надавати громадянство етнічним українцям з «дружніх країн»

Пропозиція з’явилася через кілька годин після того, як президент Росії розширив категорії громадян України, які можуть претендувати на російський паспорт

В Офісі президента України повідомили, що глава держави Володимир Зеленський виступає з ініціативою надавати друге громадянство етнічним українцям із дружніх до Києва країн.

«Президент України доручає МЗС розробити механізм надання українського громадянства як другого для етнічних українців з дружніх нам країн, які прагнуть долучитися до розвитку своєї історичної батьківщини», – йдеться в повідомленні.

У президентській канцелярії також зазначили, що Зеленський доручив розробити механізм спрощеного надання українського громадянства «людям, які потерпають від порушення прав і свобод у своїх країнах».

Пропозиція Зеленського про громадянство для етнічних українців з діаспори та спрощення процедур для потерпілих від порушення прав і свобод з’явилася через кілька годин після того, як президент Росії Володимир Путін вчергове розширив категорії громадян України, які можуть претендувати на спрощене отримання російського громадянства.

Залишити відповідь