Четвер, 28 Березня, 2024
Суспільство

Кіберполіція вже 10 років бореться з кіберзлочинністю

Кіберполіція стала новим підрозділом у складі Нацполіції України та почала стрімко нарощувати свій потенціал.

Про це повідомив перший заступник Голови Національної поліції України В’ячеслава Аброськін.

Він висловив подяку за сумлінність й самовіддачу та від імені керівництва Нацполіції привітав співробітників підрозділу.

Сергій Демедюк подякував поліцейським за службу та відзначив вагомий внесок міжнародних партнерів у розвиток Кіберполіції. 

«Упродовж цих років роботи кіберполіції, нам вдалося провести більше 70 міжнародних спецоперацій та викрити більше 45 тисяч злочинів, які відносяться до нашої компетенції» , – зауважив він.

З-поміж усіх спецоперацій підрозділу Сергій Демедюк відзначив найбільш резонансні: припинення діяльності піратських онлайн ресурсів fs.to та ex.ua, викриття шахрайської фінансової біржі «trade12», закриття злочинної бот-мережі АВАЛАНШ, затримання злочинців за розбещення неповнолітніх та поширення ними відповідного контенту в закритій мережі інтернет, ліквідація найбільшого у дарк неті майданчику з продажу персональних даних – xDedic тощо.

«Ми молодий підрозділ. Впевнений, у нас все ще попереду: яскраві затримання злочинців, цікаві та заплутані розслідування та найкращі можливості для саморозвитку. Адже той хто не розвивається – рухається назад, а цього ми собі дозволити не можемо. Рух вперед – наша запорука успіху!», – зауважив очільник Кіберполіції.

Залишити відповідь