Четвер, 18 Квітня, 2024
Політика

Депутатка міськради Маріуполя запросила посла ЄС в Україні до прифронтовіого міста

На засіданні міської ради Оксана Гринько озвучила звернення від міжфракційного об’єднання “Спільне партнерство за сучасний Маріуполь” до глави представництва ЄС в Україні пана Хьюга Мінгареллі.

Про це повідомляється на сайті міста.

“Вельмишановний пан Мінгареллі, дозвольте висловити Вам свою повагу та звернутися особисто з приводу Вашого зауваження про ситуацію в нашому місті, коментуючи події в Кривому Розі, коли на ArcelorMittal навідалися представники СБУ. Ви підкреслили, що перевірки служб безпеки об’єктів промисловості шкодять іміджу України та її інвестиційній привабливості. Ми повністю погоджуємося з Вами і теж вважаємо, що позитивний імідж – одна з найважливіших складових успішного залучення інвестицій в економіку. Протягом кількох останніх років Маріуполь працює над тим, щоб довести інвесторам, що в розвиток нашого міста варто вкладати гроші”, – заявила маріупольський депутат.

Оксана Гринько зазначила, що зарубіжні партнери беруть активну участь у модернізації містоутворюючих підприємств Маріуполя, а також у проектах, спрямованих на розвиток міста. 

Вона висловила сподівання, що офіційне представництво ЄС в Україні приєднається до цього процесу.

“Вважаємо, що нам вдалося довести, що Маріуполь – надійний партнер, якому можна довіряти. Про це свідчать, зокрема, спільні проекти з Французькою Республікою, співпраця з Європейським інвестиційним банком і Європейським банком реконструкції та розвитку. Це потужний сигнал для наших потенційних партнерів і в Європі, і по всьому світу”, – наголосила депутатка.

Оксана Гринько запросила посла ЄС відвідати Маріуполь з робочим візитом, щоб побачити, які зміни відбуваються сьогодні в місті, і надати допомогу у вирішенні його застарілих проблем. 

“У першу чергу нам необхідна професійна експертиза і, звичайно, залучення інвестицій для розвитку економіки та інфраструктури Маріуполя”, – підкреслила вона.

Залишити відповідь