Вівторок, 14 Травня, 2024
Політика

У Детройті (США) розпочався другий тур дебатів кандидатів від Демократичної партії

Двадцятьох претендентів розділили на два дні — 30 липня змагалась перша десятка кандидатів, 31 липня — друга

Наживо транслює дебати телеканал CNN.

Дебати відбуваються за шість місяців до перших демократичних праймеріз, які пройдуть на початку 2020-го року. Тоді стане відомо ім’я кандидата у президента США від демократів. У вересні заплановано ще один тур дебатів.

У вівторок на дебатах змагалися Берні Сандерс (один із головних претендентів на те, аби представляти демократів на виборах), також — Елізабет Уоррен, Емі Клобушар, Бето О’Рурк, Тім Раян, Джон Хікенлупер, Джон Делані, Стів Баллок, Меріанн Вільямсон та Піт Буттітедж.

Найбільш переконливими упродовж дебатів виявилися — Берні Сандерс та Елізабет Воррен. Водночас вони зазнали критики з боку своїх більш помірних колег. Дискутували здебільшого про питання охорони здоров’я, прикордонну політику і як перемогти на виборах Дональда Трампа — їхнього єдиного конкурента від Республіканської партії. Найбільш дискусійним питанням стала ідея загального медичного страхування, «Medicare for all», яку просувають ліберальні демократи на чолі з Берні Сандерсом. 

У седеру, 31 липня, у дебатах візьмуть участь Джо Байден, Камалла Харріс, Корі Букер, Хуліан Кастро, Кірстен Джіллібренд, Тулсі Габбард, Джей Айнсле, Майкл Беннет, Ендрю Янг і Білл де Блазіо. Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що найімовірніше його суперником від Демократичної партії на виборах 2020 року буде колишній віцепрезидент Джо Байден.

Залишити відповідь