Вівторок, 12 Березня, 2024
ПолітикаСуспільство

Кличко розповів про деталі бесіди з адвокатом Трампа

Фото: Кличко зустрівся з Джуліані / kiev.klichko.org

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що обговорив з адвокатом президента США Дональда Трампа і колишнім мером Нью-Йорка Рудольфом Джуліані нинішню ситуацію з місцевим самоврядуванням в Києві.

Про це він сказав в коментарі журналістам після відкриття оновленого парку “Куренівський” в столиці, повідомляє агенство Укрінформ.

“Я вчора повернувся зі США, де у мене була зустріч з одним із найвідоміших мерів сучасності, мером, який керував найбільшим, складним містом… Який є великим другом і міста Києва, і України, який завжди підтримував наші рухи для того, щоб країна стала європейською державою. Я телефонував Рудольфу Джуліані, він запросив мене, я приїхав на цю зустріч. Ми обговорювали політичну ситуацію в Україні, обговорювали реформи, які відбуваються в Україні, і обговорювали ситуацію із самоврядуванням. Тому що на сьогоднішній день є загроза того, що киян хочуть позбавити права обирати людину, яка бере певні зобов’язання. …Рухаються методами Януковича, коли мера посунуть в сторону і будуть ставити людину зверху”, – сказав мер Києва.

На його переконання, Київську міську державну адміністрацію має очолювати лише обраний Київський міський головаВодночас Кличко додав, що не тримається ні за які посади.

“Якщо ми говоримо про самоврядування, якщо у когось є питання, будь ласка, якщо у когось є бажання стати Київським міським головою, будь ласка, це є вибори, це єдиний демократичний напрямок, де можна отримати посаду Київського міського голови, а не призначення зверху. Всі ці питання також обговорювалися з паном Джуліані”, – сказав він.

За його словами, наразі Джуліані вивчає нинішню ситуацію в Україні та “тримає руку на пульсі” .

Залишити відповідь