Субота, 20 Квітня, 2024
Політика

Лобістська компанія отримала понад $60 тис від представників Зеленського за свою роботу в США

Президент України Володимир Зеленський витратив $60 тис. на американських лобістів, яких нібито не наймав.

Про це повідомляє Голос Америки.

За документами, які компанія подала для звіту до Міністерства юстиції США, вона отримала не тільки гонорар у $60 тис, а й відшкодування витрат на суму $9 371,8.

Послуги надавалися між першим і другом туром президентських виборів. Метою угоди було підняти “імідж” Володимира Зеленського – “Слуги народу”.

Згідно зі звітом Signal Group Consulting, контракт підписали 3 квітня 2019 року. 21 травня 2019 контракт офіційно закрили.

Сторони контракту: Signal Group Consulting, LLC і “Володимир Зеленський – “Слуга народу”, за посередництва Маркуса Коена”. Маркус Коен вказав свою адресу: Київ, Велика Васильківська, 72, Торговельний центр “Олімпійський”, 2-й поверх.

Зокрема, йшлося про організацію програми громадських зв’язків і зв’язків із урядом, представлення іноземного клієнта американським медіа, організацію медіаінтерв’ю, зустрічей із представниками мозкових центрів і експертами, надання стратегічних консультацій стосовно медіа США та урядових відносин”.

У квітні Команда Зеленського у Facebook заперечила наявість контракту із Signal Group Consulting, LLC:

“Команда Володимира Зеленського не залучала ніяких лобістських компаній або агентств для організації візиту нашого представника в США. У нас немає контракту з компанією “Сигнал Груп””, – йдеться у повідомленні.

Залишити відповідь