Вівторок, 16 Квітня, 2024
Політика

Сальвіні поверне державі 49 мільйонів євро за шахрайство з партійним фінансуванням

Верховний касаційний суд Італії залишив у силі вирок щодо виплати державі партією “Ліга” міністра МВС Маттео Сальвіні 49 мільйонів євро.

Про це повідомляє ANSA.

“Верховний касаційний суд залишив у силі вирок щодо виплати державі партією “Ліга” 49 мільйонів євро за шахрайство з партійним фінансуванням”, – йдеться у повідомленні.

Водночас суд ухвалив, що у справі про шахрайство за участі екслідера “Ліги” Умберто Боссі та колишнього скарбника партії Франческо Белсото збіг термін позовної давності.

Як повідомляє ANSA, італійська партія “Ліга” впродовж 2008-2010 рр отримала з бюджету фінансування на вибори, проте правоохоронці виявили шахрайство у декларуванні видатків партії.

Колишнього лідера “Ліги” Умберто Боссі засудили до 1 року й 10 місяців позбавлення волі, а ексскарбник партії Франческо Белсото отримав 3 роки й 9 місяців.

Раніше цього року партія досягла угоди з правоохоронцями щодо виплати. Згідно з домовленістю у партії конфісковуватимуть щороку 600 тисяч євро.

Зазначається, що справа про шахрайство розслідувалася, коли лідером партії “Ліги” ще не був чинний міністр МВС Італії Маттео Сальвіні, а сама партія мала назву “Ліга Півночі”.

Залишити відповідь