Четвер, 25 Квітня, 2024
Суспільство

Президент розповів як українці святкуватимуть День незалежності

На День незалежності відбудеться марш захисників України за участі ветеранів

На День незалежності України замість військового параду проведуть марш захисників за участі ветеранів. Церемонія стартує 24 серпня о 9:30 біля пам’ятного хреста на місці загибелі Героїв Небесної Сотні. Про це повідомляється на сайті Офісу президента.

“Цього року святкування 28-ї річниці незалежності України пройде у новому форматі. Головний акцент урочистостей – діти як майбутнє країни”, – зазначили в Офісі президента.

Біля пам’ятного хреста буде проголошено загальнонаціональну хвилину мовчання.

“На знак того, що Україна та українці пам’ятають своїх героїв, пролунають сто ударів дзвона, які підхоплять інші міста держави. Вони символізуватимуть сто ударів серця кожного з полеглих Героїв Небесної Сотні”, – пояснили у прес-службі президента.

У пам’ятному заході разом з Президентом України Володимиром Зеленським та його родиною візьмуть участь рідні та близькі полеглих захисників незалежності України, ветерани АТО, діти. Вони покладуть квіти на місці загибелі Героїв Небесної Сотні та пов’яжуть синьо-жовті стрічки навколо.

Під звук дзвонів на майдані Незалежності буде піднято Національний прапор. Військовий хор виконає Гімн України а капела.

У рамках святкування на головній площі країни також відбудеться музично-хореографічний флешмоб: прозвучать знакові українські пісні у сучасному аранжуванні, які виконають оркестри та відомі музиканти.

Крім того, відбудеться нагородження українців, які досягли успіхів у різних сферах. Воно розпочнеться близько 9:50.

Завершаться урочистості святковою ходою. Після цього об 11:00 розпочнеться Марш захисників України за участі ветеранів.

Залишити відповідь