Четвер, 25 Квітня, 2024
Суспільство

Корегувальника обстрілу Маріуполя на виході з СІЗО облили зеленкою і томатним соком

Валерія Кірсанова, який 15 серпня вийшов на свободу за “законом Савченко”, на виході з СІЗО облили зеленкою. Пастор, який також зустрічав Кірсанова, запропонував йому покаятися в скоєному, але отримав відмову, а таксист, який приїхав на виклик, відмовився везти Кірсанова.

Про це повідомляє MRPL.CITY.

На виході з маріупольського слідчого ізолятора на корегувальника обстрілу Маріуполя Валерія Кірсанова з прокльонами напали мешканці мікрорайону “Східний”, який 24 січня 2015 року зазнав обстрілу найманцями РФ, і активісти, які оточили та облили його томатним соком і зеленкою. Деякі активісти тримали плакати “Кірсанов убивця” і “Східний пам’ятає”.

Коли Кірсанов вийшов, пастор місцевої церкви запропонував йому покаятися. Інші активісти кричали: “На кладовище їдь, на могили убитих дітей” і “Розкажи, як ти будеш жити в місті?” На це чоловік відповідав: “Мені не соромно, не соромно”. Таксист, який приїхав забрати Кірсанова, поїхав без нього. Тому він з дружиною вирушив додому пішки.

Обстріл мікрорайону “Східний” стався 24 січня 2015 року. Тоді загинув 31 житель, ще 108 були поранені. СБУ того ж дня затримала місцевого жителя Валерія Кірсанова, за їхніми даними, він – корегувальник артилерії найманців РФ. У 2016 році його засудили до 9 років позбавлення волі, однак він подав апеляцію і тепер справа розглядається повторно. 27 березня 2018 року суд залишив Кірсанова під вартою до 25 травня.

Залишити відповідь