Вівторок, 12 Березня, 2024
Події

Місія ЄС розпочала роботу щодо інтеграції з єдиним цифровим ринком в Україні

На думку європейських експертів, єдиний цифровий ринок може принести об’єднаній Європі додаткові 415 мільярдів євро щороку й забезпечити створення сотень тисяч робочих місць

В Україні розпочала роботу місія Європейського Союзу, яка перевірить готовність телекомунікаційної сфери до інтеграції з єдиним цифровим ринком ЄС (EU Digital Single Market – DSM).

Про це повідомили у прес-службі глави Української держави.

«В Офісі президента України відбулася зустріч радника глави держави Михайла Федорова з оціночною місією Євросоюзу за участі представників DG Connect Європейської комісії. Метою місії є оцінка готовності телекомунікаційної сфери України до інтеграції з єдиним цифровим ринком ЄС (EU Digital Single Market – DSM)», йдеться у повідомленні.

На зустрічі Федоров зауважив, що команда президента розуміє, що подальше прискорення економічного та соціального розвитку можливе лише за умови цифрових перетворень.

«Ми хочемо та готові швидко виконати всі умови, щоб стати частиною ініціативи ЄС зі створення єдиного цифрового ринку. Для України це – надпотужні цифрові та економічні перспективи», – наголосив він.

Зазначається, що стратегія DSM нині успішно реалізується у Європі. На думку європейських експертів, єдиний цифровий ринок може принести об’єднаній Європі додаткові 415 мільярдів євро щороку й забезпечити створення сотень тисяч робочих місць.

Залишити відповідь