Вівторок, 12 Березня, 2024
Україна

Українській поліції бракує людей та фінансування

За даними Департаменту кадрового забезпечення Національної поліції України станом на 1 червня, там лишались вакантними 3800 посад – 20% від запланованої кількості

В новому наборі до лав патрульних, оголошеному 3 серпня, йдеться вже про 5,5 тис. вакансій, передає DW.

В 2015 році до патрульної поліції набрали 75-80% людей з вищою освітою. Зараз ці люди з офіцерськими званнями на вулиці роблять “первинну поліцейську роботу”, визнавав проблему з кар’єрним зростанням всередині патрульної голова Нацполіції Сергій Князєв ще на початку 2017 року. Тоді він запровадив програму переведення амбітних патрульних на оперативну роботу в місцеві управління.

З того часу за межі патрульної поліції – всередині системи МВС – перевелися понад тисяча працівників, заявив заступник голови департаменту Олексій Білошицький. Однак молоді кадри, як бачимо, не поспішають заповнювати вакансії, що звільнилися в патрульній поліції.

Нові набори патрульна поліція оголошує щомісяця. Та їхні результати не надто вражають. Так, за результатами конкурсу, оголошеного на початку липня в Києві відбір пройшли лише вісім кандидатів. При цьому, за словами керівника столичних патрульних Юрія Зозулі, дефіцит кадрів у квітні складав близько 30% або близько 800 поліцейських.

Залишити відповідь