П’ятниця, 29 Березня, 2024
Кримінал

У Києві блоковано схему нелегальної міграції в Україну під виглядом волонтерів

У столиці викрито організоване угруповання, яке спеціалізувалося на незаконному переправленні іноземців через державний кордон та їх легалізації на території нашої країни.

Про це повідомляє пресцентр СБ України.

Головне управління по боротьбі з корупцією та оргзлочинністю СБУ встановило, що керівниця однієї з туристичних фірм спільно зі своєю помічницею та бухгалтером налагодили протиправний механізм переправлення до України мешканців з країн Близького Сходу.

Для цього учасники групи надавали іноземцям підроблені запрошення від вітчизняних волонтерських та благодійних організацій. Оперативники спецслужби задокументували, що за кожного «волонтера» ділки отримували у середньому тисячу американських доларів. Правоохоронці затримали трьох зловмисників згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України на робочому місці під час одержання 650 доларів США – другої частини неправомірної вигоди.

У ході санкціонованих слідчих дій у житлових та офісних приміщеннях фігурантів справи виявлено документацію, печатки, гроші та інші речові докази протиправної діяльності. Наразі затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, ймовірно причетних до схеми. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 9 років. Викриття учасників угруповання проводилось спільно зі слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури Київської області.

Залишити відповідь